Sisäilmaongelmat työpaikalla, omassa tai vuokra-asunnossa

Virhe asuntokaupassa ja kiinteistökaupassa tulevat usein ikävänä yllätyksenä.

Koti ja työpaikka ovat ympäristöjä, joissa vietämme enimmän aikaa elämästämme, joten esimerkiksi sisäilmaongelmia ei pidä ohittaa.

Kiinteistöä voi rasittaa muun muassa kosteusvaurio, homevaurio tai rakenteellinen virhe. Tämä vaikuttaa sekä myyjän että ostajan asemaan, joiden vastuut määräytyvät juridista lähtökohdista.

Olemme menestyksekkäästi hoitaneet asiakkaidemme asuntokauppaan ja sisäilmaongelmiin liittyviä asioita. Erityisosaamistamme ovat:

  • asuntokaupan laatuvirheet
  • sisäilmaongelmat
  • kosteusongelmat
  • rakennusvirheet
  • homeongelmat

Seuraamme ajankohtaisinta oikeuskäytäntöä ja perehdymme sekä tieteelliseen tutkimukseen että rakennusmääräyksiin. Käytämme apunamme luotettavia kuntotarkastajia ja konsultoimme lääketieteen, rakennusterveyden ja mikrobiologian asiantuntijoita.

Kotivakuutukseen tai liiketoiminnan vakuutuksiin kuuluva oikeusturvavakuutus saattaa korvata lakiasiainpalveluiden käytöstä syntyvät kulut. Lakimiehemme voivat selvittää, kattaako asiakkaamme vakuutus kulumme osaksi tai kokonaan.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet asuntokaupassa

Autamme sinua asuntokaupan sopimusasiakirjojen laadinnassa, kiinteistön kunnon tutkituttamisessa ja vastuunjaon selvittämisessä. Huolellinen pohjatyö ennen asuntokauppaa minimoi yllätyksiä ja vähentää riitauttamisriskiä, mikäli laatuongelmia ilmenee.

Entä jos sisäilmassa ilmenee laatuongelmia?

Korjaamaton kosteusvaurio voi ajan kuluessa aiheuttaa asuntoon tai kiinteistöön sisäilmaongelmia. Kun ongelmia ilmaantuu, kiinteistönvälitysliikkeen ja kuntotarkastajan osuus asiassa tulee tutkia. Reklamaation määräajat vaihtelevat kiinteistön käyttötarkoituksen ja kaupan kohteen mukaan. Autamme vastuun selvittämisessä, vaikka kauppakirjat ja muut asiakirjat olisi laadittu toisaalla.

Homeongelmat, kosteusvauriot ja huono sisäilma eivät rajoitu pelkästään omistusasuntoihin. Olemme valmiita auttamaan myös, jos ongelmia ilmenee vuokra-asunnossa tai työpaikalla. Voimme selvittää vuokranantajan, asunto-osakeyhtiön ja vuokralaisen välisiä vastuukysymyksiä, sekä auttaa työturvallisuuteen liittyvissä asioissa.